داشتن دندانهای صاف، یکدست و سفید می تواند از نظر سلامت عمومی و سلامتی دهان و دندان تفاوت اساسی ایجاد کند. یکی از روش های دست یافتن به چنین لبخندی رو آوردن به درمان ارتودنسی دندان است. ارتودنسی با اینکه بسیار سودمند است و به زیبایی صورت و افزایش اعتماد به نفس کمک میکند اما هزینه زیادی دارد. در واقع یکی از بزرگترین چالش ها و معضلات پیش روی کسانی که میخواهند ارتودنسی کنند هزینه ارتودنسی دندان است. اغلب افراد با قیمت ارتودنسی مشکل دارند به همین خاطر درباره نحوه پوشش بیمه برای این درمان توسط شرکت های بیمه ای سوالاتی دارند. این مقاله را بخوانید تا ببینید آیا هزینه ارتودنسی با بیمه تامین اجتماعی، نیروهای مسلح و سایر بیمه ها تحت پوشش قرار داده میشود؟ اگر بله، هزینه ارتودنسی را چقدر کاهش میدهند.
قبل از اینکه بخواهیم درباره هزینه ارتونسی با بیمه تامین اجتماعی و سایر بیمه ها صحبت کنیم باید درباره مفاهیم پایه ای بیمه ها و نحوه تحت پوشش قرار دادن درمان ها اطلاعات بیشتری بدانیم. اول باید بدانیم که بیمه های درمانی تنها مواردی را تحت پوشش قرار میدهند که صرفا جنبه درمانی داشته باشد و ابدا پروسه هایی که به جهت زیبایی صورت بگیرند را تحت پوشش قرار نمیدهند.
با این حالی برخی بیمه ها و مخصوصا برخی شرکت ها ارائه دهنده خدمات پرداخت دندانپزشکی اقدام به ارائه برنامه هایی کرده اند که شما میتوانید با شرکت در برنامه های آن ها بخشی از هزینه ارتودنسی دندان خود را برگرددانید.
به طور کلی بیمه های سلامت به ندرت خدمات دندانپزشی را تحت پوشش قرار میدهند و تنها در مواردی که درمان روی برطرف کردن مشکل خاص و پزشکی تمرکز داشته باشد حاظر به برگرداندن هزینه ها خواهد بود. با این حال برخی از پروسه ها میتواند تحت پوشش بیمه باشند. در واقع اگر میخواهید به دنبال زنده کردن هزینه ارتودنسی و سایر تعرفه های دندانپزشکی باشید بهتر است به فکر بیمه تکمیلی باشید. یعنی بیمه دندانپزشکی را باید در خدمات بیمه های تکمیلی جستجو کنید.
شما به دو صورت میتوانید اقدام به کاهش هزینه ارتودنسی با بیمه کنید. اول میتوانید به شرکت های بیمه که با مراکز، کلینیک ها و مراکز دندانپزشکی قرار دارند مراجعه کنید و هزینه ای برای خدمات دندانپزشکی به صورت ماهانه یا سالانه پرداخت کنید. سپس به مراکز طرف قرارداد مراجعه کنید و مستقیما هزینه ارتودنسی با بیمه را کاهش دهید.
یا اینکه میتوانید با مراجعه به مطب یک کلینیک یا مطب یک متخصص ارتودنسی خوب کارهای درمان را شروع کنید و سپس با گرفتن برگه درمان به شرکت بیمه ای که خود را برای خدمات دندانپزشکی بیمه کرده اید مراجعه کرده و بخشی از هزینه ها را برگردانید. البته در نظر داشته باشید که این نوع بیمه های تکمیلی نیز مانند بیمه تامین اجتماعی هزینه های پروسه های زیبایی مانند ایمپلنت دندان، لمینت و سایر ونیر ها را تحت پوشش ندارد و در موارد بسیار خاصی ارتودنسی را نیز پوشش میدهد.
برخی از شرکت هایی که کارت خدمات دندانپزشکی ارائه میدهند برای ارتودنسی شرایطی را درج کرده اند. برای مثال سن و سال یکی از این شرایط است. از شرکتی که کارتش را تهیه میکنید بپرسید که محدودیت سنی خدمات بیمه ای آن ها چگونه است.
برخی از کارفرمایان کارکنان و کارمندان شرکت ها یا ادارات خود را علاوه بر بیمه های معمولی تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار میدهند. از شرکت بیمه تکمیلی کارفرمای خودتان بپرسید که آیا هزینه ارتودنسی با بیمه را تقبل میکنند یا خیر. البته خیلی کم پیش می آید هزینه ها برایتان کاهش پیدا کند. با این حال تلاش خود را انجام دهید.
اگر از طریق کارفرمای خود پوشش ارتودنسی ندارید ، می توانید یک طرح دندانپزشکی فردی یا پوشش ارتودنسی خریداری کنید. این برنامه ها از از طریق شرکت های مختلفی موجود است و از یک ارائه دهنده تا ارائه دهنده دیگر آن متفاوت خواهد بود.
اگرچه ممکن است هزینه ارتودنسی دندان با بیمه های این چنینی کاهش یابد اما باز هم مقدار کاهش هزینه برای شما بسیار کم خواهد بود.
هنگام مقایسه پوشش قیمت ارتودنسی با بیمه و در هنگام تصمیم گیری نهایی جهت خرید این مزایا سوالات زیر را در نظر داشته باشید: